Door de toenemende vraag naar specifieke kenmerken van oppervlaktebehandeling heeft de afdeling R&D van Conpro haar PROGREEN® oppervlaktebehandeling verder doorontwikkeld. om deze reden zal de PROGREEN® productrange uitgebreid worden van twee, naar vier varianten.

De originele PROGREEN® oppervlaktebehandeling is, in samenwerking met TNO, in Duitsland ontwikkeld en heeft sinds 1996 als geregistreerd merk en hoogstaande reputatie opgebouwd als het gaat om betrouwbaarheid en kwaliteit. Deze originele PROGREEN® oppervlaktebehandeling dient tevens als basis voor de gehele PROGREEN ®productrange.

“De basis PROGREEN ®blijft verkrijgbaar voor alle toepassingen, maar zal primair worden geadviseerd voor utiliteit, lichte industrie en voor de residentiële markt’, aldus Erik Schruijer die als technisch directeur intensief verboden is bij de ontwikkelingen van de nieuwe conserveringsproducten. Erik vervolgt: ” Wij hebben deze productrange uitbreiding ondernomen om onze klanten nog duidelijker en klantgerichter te kunnen adviseren en van dienst te kunnen zijn.”

Naast de basis PROGREEN® beschikt Conpro al ruim tien jaar over een watergedragen variant, met als unieke eigenschap dat deze compleet geur-arm kan worden verwerkt. Een ideale toepassing voor luchtbehandelingsinstallaties en verdamperbatterijen. Door het ontbreken van oplosmiddelen is dit product veel minder milieubelastend dan reguliere oplosmiddelhoudende producten. Met de nieuwe benaming PROGREEN® H20 ECO onderstreept Conpro deze waterbasis en milieubewuste eigenschappen.

Conpro is al geruime tijd marktleider aangaande het conserveren voor de utiliteit en nieuwbouw. Met name in de splitmarkt weten veel installateurs, leveranciers en importeurs de weg naar Conpro te vinden.

Conpro is er met PROGREEN® inmiddels ook in geslaagd om naamsbekendheid te krijgen in de datakoeling sector. Een zeer specialistische markt die met precisie koeling warmtelast in datacenters weet af te voeren. Het unieke beschermde karakter en geleidende eigenschappen garanderen de voortdurende bedrijfszekerheid van de koelinstallaties en PROGREEN® voorkomt corrosievorming en daarmee verhoogde energiekosten. Energiekosten zijn een grote kostenpost voor data centers. Om dit te ondervangen wordt er tegenwoordig steeds vaker gekozen voor extra adiabatsiche koelingen. Voor deze extra belasting wordt PROGREEN ® Datacover geadiviseerd welke hiervoor uitzonderlijk geschikt is. Het primaire kenmerk van PROGREEN® Datacover is haar hoge bescherming tegen extra belastende inlvloeden met een minimale degradatie in warmte overdracht.

Met de PROGEEN® basis, PROGREEN® H20 eco, PROGREEN® Datacover en PROGREEN® Heavy biedt Conpro een productrange aan dat niet alleen overzichtelijk is, maar ook door de eigen specifieke eigenschappen de gehele klimaat technische markt bedient.