Luchtbehandeling

Luchtbehandelingsinstallaties worden gezien als de longen van het bedrijf, de juiste verwarming, koeling, luchtvochtigheid en ventilatie is de basis voor een gezond leef- en werkklimaat. Hiervoor is het noodzakelijk om goed voor deze installaties te zorgen. Het onderhoudsplan van Conpro staat naast het reguliere onderhoud van de werktuigbouwkundig installateur en vult deze aan waar noodzakelijk. Zo kan de installatie gereinigd en gedesinfecteerd worden, maar ook compleet gereconditioneerd, met als gevolg een hogere GPR-score.

Alle disciplines van conpro komen samen in de aanpak voor een revisie van een luchtbehandelingsinstallatie. Van chemisch technisch reinigen en conserveren van componenten en warmtewisselaars tot het vervangen van componenten door nieuwe vaak hoogwaardiger exemplaren, de medewerkers van Conpro zijn hierin gespecialiseerd en toegerust om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren. De reconditionerings -en revisie werkzaamheden kunnen gelden als een alternatief voor vervanging en kan in veel gevallen ook een economisch voordeel zijn ten opzichte van vervanging.

De gehele installatie kan chemisch technisch worden gereinigd en gedesinfecteerd, waardoor de aanwezige microbiologische vervuiling wordt verwijderd. De luchtwarmtewisselaars kunnen worden geconserveerd met de PROGREEN®H2O ECO oppervlaktebehandeling , voor wanden en andere constructiedelen hebben onze medewerkers de beschikking over diverse andere watergedragen industriële conserveringsproducten, die een slag en stootvaste bescherming bieden tegen verdere corrosievorming. Vloerdelen kunnen worden voorzien van een speciale gietcoating, waardoor deze vloeistofdicht, glad en naadloos zijn. Hierdoor zijn ze in de toekomst zeer eenvoudig zelfstandig te reinigen. Verpulverde of aangetaste isolatie verwijderen onze medewerkers vakkundig en plaatsen nieuwe isolatie met een dichte celstructuur. Deze neemt geen vocht op en verpulvert niet, waardoor er geen irriterende deeltjes via de luchtkanalen in de geconditioneerde ruimtes terecht komen.

De reinigings en desinfectiewerkzaamheden kunnen eventueel door een extern ster laboratorium worden geanalyseerd om zodoende exact bepaald de werkzaamheden te kunnen controleren.

Enkele aanvullende disciplines die Conpro voor u kan organiseren zijn:

  • Verlageren ventilatoren en motoren
  • Uitlijnen aandrijving
  • Vervangen snaarschijven en v snaren
  • Contact / luchtmonsters