foto spuitcabine

 

Voor het preventief coaten van lucht-/warmtewisselaars, beplating en omkasting gebruikt Conpro Condensor Bescherming B.V. een spuitcabine. Van de spuitcabine, welke in 2012 in bedrijf gesteld werd, is sindsdien veelvuldig gebruik van gemaakt. Daar techniek nooit stil staat was het echter noodzakelijk dat de spuitcabine up-to-date gebracht werd. De specifieke disciplines binnen onze organisatie in acht nemend werd voorafgaand van enige wijziging verscheidene testen uitgevoerd om dusdanig te kunnen vaststellen welke mogelijkheid het hoogst rendement behaalde.

Met behulp van de firma CWN werd begin juni jongsleden de spuitcabine zowel aan de binnenzijde als buitenzijde aangepast. In de hoeken van de spuitcabine werden vier zogeheten hoekblaas-profielen gemonteerd. Om een optimaal prestatieresultaat per hoek te garanderen werden aan deze hoekblaasprofielen vier individuele, nieuwe luchtbehandelingskasten geplaatst en gekoppeld.

Conpro is trots op het eindresultaat daar er uiteindelijk een reductie van 50% in stooktemperatuur is gerealiseerd. Onderaan de streep betekent dit een vermindering van verbruik van fossiele brandstoffen en daar Conpro Condensor Bescherming BV een milieubarometerbedrijf is wordt er ten alle tijden gekeken naar verbruik en uitstoot. Door het uitvoeren van deze aanpassingen heeft Conpro een belangrijke stap gedaan om een nog energievriendelijker bedrijf te zijn.

Terug naar het overzicht