ISO 12944 is een normering welke gehanteerd wordt in kader van corrosiebescherming van staal. De ISO 12944 norm is bedoeld om ingenieurs en corrosiedeskundige te helpen bij het bepalen van de beste praktijken op corrosiebescherming van constructiestaal bij nieuwbouw. Regionale normeringen worden geleidelijk vervangen door ISO 12944 om zo als wereldwijde benchmarkt van controle op corrosie te vulgeren.

De NEN norm ISO 12944 is verdeeld in verschillende gradaties:

C1 omgeving= laagdikte van 70 mu , geschikt voor materiaal in verwarmde gebouwen met een zeer schone atmosfeer.
C2 omgeving= laagdikte van 100 mu, in onverwarmde gebouwen waar condensatie kan optreden zoals magazijnen/sporthallen.
C3 omgeving= laagdikte 160 mu, in gebieden met een laag zoutgehalte zoals productiehallen met een hoge vochtigheid.
C4 omgeving= laagdikte 200 mu, voor industriële gebieden en gebieden met een gemiddeld zoutgehalte.
C5 omgeving= laagdikte 320 mu, voor plaatsing van het object in industriegebieden met een hoog vochtigheidsgehalte en een agressieve atmosfeer en gebouwen en gebieden met bijna permanente condensatie en een hoge mate van vervuiling.

Conpro Condensor Bescherming BV beschikt over de kennis en middelen om deze werkzaamheden voor u  uit te voeren.