Luchtbehandelingskasten verduurzamen in plaats van vervangen

Een luchtbehandelingskast vervangen voor een nieuw exemplaar klinkt als een makkelijke, snelle oplossing. De praktijk wijst echter uit dat dit vaak veel uitdagingen en onverwachte financiële kosten mee zich meebrengt.
Met de huidige geldige energienormeringen moet de weerstand van vervangende luchtbehandelingskasten lager zijn wat ten goede komt van de airflow. Dit betekent effectief dat de nieuwe luchtbehandelingskast die de oude moet vervangen breder in formaat wordt. Zelfs al past er een nieuwe, bredere luchtbehandelingskast in de technische ruimte dienen we rekening te houden met verschillende aanpassingen. Denk hierbij aan elektra, de aansluitingen voor verwarmings- en koelbatterijen en de luchtkanalen.
Ook bestaat er met de komst van een nieuwe LBK de kans dat de verwarming en/of koeling opnieuw dient te worden ingeregeld.

Met de verplichting van minimaal energielabel C voor kantoorgebouwen per 1 januari 2023 is het verduurzamen van LBK’s (ook wel retrofit genoemd) in een stroomversnelling geraakt. Conpro heeft zich verdiept in de materie en beschikt over de kennis en ervaring om ieder project van ieder formaat aan te kunnen. Vele disciplines vallen samen bij het plaatsen van energiezuinige (EC-)ventilatoren. Denk hierbij aan chemisch-technische reinigen, reconditoneren en retrofitten. Maar ook het servicegerichte en ontzorgende karakter van Conpro is hierbij een pré. Conpro verzorgt bijna alle werkzaamheden van begin tot eind. Het is ons doel om een luchtbehandelingskast op te leveren die minimaal dezelfde luchtopbrengst behaalt als voorheen.

Nuldruk-metingen, aanpassingen aan het luchtkanaalsysteem om correct luchtdoorstroming te garanderen en benodigde control-units. Conpro verzorgt en ontzorgt.