“Praktijkverslag jaarlijks onderhoud klimaatinstallaties”

“We hadden niet eens in de gaten dat jullie bezig waren”  een groter compliment kunnen wij eigenlijk niet krijgen.  Het compliment kwam van Pieter Kamp, Projectleider bij Klimaatservice Holland. Klimaatservice Holland heeft bij een vooraanstaand scheepsbouwer een totaal onderhoudscontract voor het beheer van de werktuigbouwkundige installaties. Een bijzonder contract omdat ook de conserveringen van luchtgekoelde condensors en van de luchtbehandelingsinstallaties in dit contract zijn  opgenomen.  In een cyclus van drie jaar worden alle aldaar opgestelde klimaattechnische installaties door Conpro gereinigd en geconserveerd. Op deze manier blijft het rendement van de installatie optimaal, het aantal storingen wordt sterk gereduceerd en de levensduur aanzienlijk verlengd.

Het onderhoud is een jaarlijks terugkomende intensieve operatie. Op sommige momenten werd er in ploegendiensten dag en nacht gewerkt om de doorlooptijd van de werkzaamheden te verkorten en om zo het overlast tot een minimum te beperken. Op dergelijke projecten komen de sterke en vaak onderscheidende punten van Conpro zoals “communicatie” en “toegevoegde waarde” het beste tot hun recht. Want zoals ook Pieter Kamp aangeeft  “na de opstartbegeleiding op de eerste dag hebben wij verder geen omkijken meer naar jullie jongens gehad” en is “Conpro een verlengstuk in de dienstverlenging zoals de opdrachtgever dat van Klimaatservice Holland gewend is. ”

Dit jaar hebben de specialisten van Conpro de condensorbatterijen van 10 koeltechnische installaties voorzien van een PROGREEN® H2O oppervlaktebehandeling (waarvan enkele in een bepaalde RAL kleur, op wens van de architect), 5 stuks  afzuigsystemen van catering gereinigd (van afzuigkap tot en met afzuigkanaal en afzuigkast), de LBK’s van kantoren en conferentieruimte chemisch technisch gereinigd en gedesinfecteerd + de PROGREEN® H2O oppervlaktebehandeling op de lucht/warmtewisselaars bijgewerkt. En last but not least : een deel van de revisie van 1 Trane Chiller uitgevoerd.

Dat het resultaat goed was blijkt wel uit de lovende woorden van enkele catering medewerkers. “De afzuiging heeft nog nooit zo goed gewerkt” en “wat was alles weer netjes toen wij de volgende ochtend kwamen” . Dit zijn toch wel opmerkingen die onderstrepen hoe Conpro haar dienstverlening wil uitvoeren.

Wilt u meer weten over dit project en/of over de dienstverlening van Conpro, vul dan uw gegevens in op het contactformulier.